Monday, May 16, 2011

Hazeq memijak Genting


Cuti labour day lepas, hubby kena gi kursus kat genting..
Tapi bukan kursus sgt pun, setakat gi duduk dlm bilik meeting pastu amik2 gambar sebagai bukti dorang ader kursus..sebab guna duit tuttt....
Aku bawa Hazeq sekali gi naik genting...
Akhirnya jejak gak aku ke Genting ngan hubby setelah genap 3 tahun perkahwinan kitaorang..
Dan Hazeq pun memijak la tanah Genting..hehehe

Cuak gak masa on the way tu..takut Hazeq nanges masa nak naik Genting tu..
Rupanya Hazeq relax je..Apa snap2 nie...

Mummy daddy dia yg kicoh lebey..
Cuma aku bagi Hazeq isap pacifier sepanjang on the way tu..

Pastu lepas je hubby abis 'kursus' dia tu..
Kitaorang pun cadang nak naik Genting..naik cable car..
Nak tengok Hazeq macam mane...nanges ke tak..
Kitaorang naik dalam kul 4 petang sebab confirm ramai kalo awal2 pagi..
Lepas je breakfast, kitaorang gi jalan2 kat Strawberry Farm, Mushroom Farm yg tak seberapa farm tu..

Hazeq berkerut tahan cahaya...mummy yg tembam

Seronok tul Hazeq, almaklum la sejuk kan...tapi tak la sejuk sgt pun..
Hubby kendong Hazeq guna baby carrier..bila dia nak tido, dia tido je..
Senang sungguh usung dia ke mana je..
Yang penat, daddy dia nak kena kendong dia seberat 6kg tu...
Daddy cakap patah pinggang..huhu

Sampai je kat terminal skyway tu, Hazeq jaga..
Relax je tengok sekeliling..
Masuk je dalam cable car, dia gelak2..pastu...sepanjang nak naik tu, dia berjaga..tengok hutan2..
Gelak2, muka mmg muka control macho..macho ker?? hahaha..aku yg lebey2 perasan Hazeq macho..

Hazeq : Maintain macho...
Mummy : Hazeq tu kat bawah ader tiger...

Kitaorang kongsi cable car ngan family cina, dia pun ader baby tapi dalam 4bulan mcm tu..baby dia yg nanges..aku cuak gile...takut Hazeq dgr baby tu nanges, kang dia pun ikut nanges lak..
Tapi rupanya tak..dia diam je..aku pun agah2 jela..kasi dia gelak2..pastu kasi pacifier..
Telinga kitaorang da berdengung je, tersumbat...
Nasib dia ok..sengal tu daddy ngn mummy Hazeq nie..

Daddy, Hazeq tersepit la..

Kejap je kitaorang naik, dalam kul 6pm kitaorang turun, tapi kena beratur pjg giler...
Kul 6 start beratur, kul 7pm baru dapat naik cable car..
Tensen..tensen..
Dalam ramai2 orang, Hazeq boleh tido...

Best tul bawa Hazeq gi jalan2...
Pasni nak bawa gi tempat lain lak...
Hazeq...kita enjooyyy.....

Hazeq yg dah 6.4kg...

3 comments:

~Yun~ said...

waaa..hazeq dah smpai genting ye..bgusla die xnangis,gud boy..makin chubby hazeq,comel la,geram tgk pp and muscle die! =)

b.E.L.L.e said...

comeynyer hazeeq..kecik2 dah dpt naek genting..bestnyer..hehe...

Mrs. Eeza Herman said...

yun : da sampai da..!!! alhamdulillah, nasib baik..risau sgt2..
geram ek, mummynya lg geram...

**********************************************

belle : comel?? tq2...