Friday, September 3, 2010

Check up - 16 weeks


Semalam aku ngan hubby gi check up kat DDMC...
Hubby excited dari baby 11 weeks sebab nak tau gender baby...
Pagi semalam tengok tv1 klinik lavender topik pasal plasenta pravia (mcm tu la kot)
Cuak gak la sebab punca2 atau penyebab masalah ni salah satunya keguguran..
Aku lak ader history 3 kali keguguran..
Risau gak, tambahan pulak, sekarang ni da decided tak nak lagi pergi check up kat hospital sg buloh dan klinik kesihatan sebab treatment mcm biasa je..
Aku hanya mampu bertawakal mudah-mudahan kali nie benar2 rezeki buat kami..
Dari awal pregnancy sampai 16 minggu nie, alhamdulillah, baby sihat..
Aku lak berselera makan..
Sampai sekarang nie, ader je aku nak makan..

Berbalik pada check up, bila doc buat ultrasound, baby diam lak..
Gerak pun sket2 je..maybe sebab aku puasa, baby pun letih...
Lama doc scan..pastu rezeki kami utk tengok baby dalam 3D..
Free lak tu...Doc siap tunjuk jari baby, mata dan kaki...
Hubby tanya gender, doc cakap memang boleh nampak, tapi tak jelas lagi sebab baru nak berputik..hehehehe..
Hubby kecewa sebab tak dapat tau gender baby...
Actually, doc tau, cuma tak nak bagi kitaorang harapan, takut akan datang gender bertukar lak..hehe..
Bersyukur sangat dapat tengok muka baby, mata baby..paling bersyukur baby cukup sifat..
Next check up 30/9/2010..

Walaupun aku bercuti, bos masih bagi gak angpau raya..alhamdulillah..
Rezeki melimpah utk baby raya nie..

6 comments:

Iryani Noor said...

ngegegge best kn dpt tgk 3D..
agak2 ikut muka sapa?? eeza ke hubby??
xdpt tgk gander bb xpe, yg penting bb sihat..
take care tau...

Mrs. Eeza Herman said...

best..mcm xpuas je tatap muka bb..
mcm muka hubby..psl idung nampak mcm mancung sket..ikut muka xpe, jgn ikut colour hubby..
dapat cam sofia putih melepak, suka tul...

{ w33da } said...

ape lagi, upload la gmbr 3d.. bulei gak tgk. misti comei. hehe. btw,tah2 baby girl kot.. sebab 30/9 birthday aku. jgn buat2 lupa,okeh. ngahahha~

Mommy Delta said...

Eeza, yang penting baby selamat kan? Urm for the first five weeks, it's better to go to the private hospital for checkup. Diorg checkup menyeluruh. Dkt gov hospital tak sangat unless pregnancy ada masalah.

Mrs. Eeza Herman said...

mommy delta : hi mommy...alhamdulillah baby sihat..tq mommy...mmg nak check up kt private tapi sebab ader kes kat gov aritu, tu yg terpaksa gi sana gak..tapi skg nie da tak payah gi sebab da decided nak deliver kat private je..

Deqna said...

selamat menempuhi alam yg sangat manis ini. Take care mummy & take care baby yer..
semoga semuanya sihat2 belaka.