Sunday, August 29, 2010

Ponteng lagi pose

Masuk hari nie 4 hari aku tak dapat pose..itupun selepas mak ngan hubby berleter kat aku pasal aku tahan gak nak pose...
Aku ingat nak la pose full tahun nie..last2 dah mak cakap tak larat tak payah teruskan..
Hubby lak suka bila dapat tokok tambah...
Aku pun akui la gak yg kadang2 baby tak berapa tahan..
Pagi aku ok, tapi bila dah masuk kul 1-2pm tu, perut aku dah pedih2..
Dah lebih 2 minggu aku tido pun tak lena sebab tiap2 malam aku rasa perut aku tegang je..
Terasa pergerakan baby yg buat aku tak berapa selesa...
Akhirnya, hari nie, bila dah tak tahan sangat, aku ajak hubby gi jumpa doktor kat Putra Medical Centre sebab DDMC cuti hari ahad...
Badan aku dah lemah sangat2..tambah lagi dengan perut yg semacam je, pedih ulu hati lagi...
Lepas 2 jam tunggu sebab ramai orang lak hari nie, baru dapat jumpa doc..
Doc cakap aku gastrik dan perut masuk angin..
Dia xbagi aku pose kalo tak tahan sangat...
Bila scan je, doc cakap "tu tgk tu..aktif tul baby u.."
Memang betul...baby terasa aktif, sampai susah doc nak ukur badan dia..
Last2 doc boleh cakap "baby ligat betul, tapi mommy lak yg lembik.." huhuhu..
Alhamdulillah, baby sihat sangat2 dan tak reti duk diam..
Mulai hari nie, kenalah aku pose selang seli...

InsyaAllah, raya tahun nie masih mengikut giliran iaitu balik raya johor..
Baby nak jumpa atok johor...hehehe...
Semua kelengkapan raya dah pun selesai cuma duit raya je belum tukar..
Yela, tahun2 lepas, bos aku yg akan tukarkan duit baru...pastu siap tak payah ganti duit tu..hehehe..rezeki la katakan..
Cuma tahun nie dapat join company berbuka pose kat One World jumaat nie..
Tahun nie dapat bawa hubby, tahun lps tak dapat bawa sebab ader yg dengki..
Mudah-mudahan baby dapat duit raya dari bos aku...

Ramai pulak kawan2 aku yg bersalin masa ramadhan nie..
Congratulations ye.....

7 comments:

~Yun~ said...

eeza da 4 bulan ek?sti baby aktif kan dlm perut,ms scan die ader berenang2 x dlm perut?hehe~take care k!

Fathiyah said...

eeza,congrate ye =)
alhamdullilah,akhirnya penantian utk awak & husband dpt baby dah berhasil.hepi for u. take care ye.

{ w33da } said...

arghhhh!tensyenya. td dah komen, pastu tiba2 takder pulak. tsk.

btw, aku repeat balik apa aku komen td:
makcik, sila la mkn. jg la baby awak kali nih bebetul. cian dia. dia tgh ligat tu. nanti aunty w33da dtg tgk dia lepas cukup 9 bulan dan dia kuar dgn sihatnya nanti, okeh~ :)

btw, eeza yg CANTIK, bgi la duet raya kat SAYE. SAYE kan belum kawen lagi. hehe. kalau tak bagi, automatik ko jadi tak cantik. muahaha.

Mrs. Eeza Herman said...

yun : ha'ah..bb berenang2, asyik ligat bergerak kaki tgn sampai doc nak measure pun terpaksa adjust byk2 kali..xreti duk diam...he3

Mrs. Eeza Herman said...

Fathiyah : tq3...alhamdulillah, insyaAllah rezeki kami kali nie..eeza doakan utk fathi gak ye..at least fathi tau fathi leh pregnant. jgn tinggalkan makan folic acid tiap2 ari tau dan kalo dapat amikla multivitamin utk tambahkan vitamin dlm bdn...hopefully, fathi coming soon lak..amin..take care too..

Mrs. Eeza Herman said...

weeda : ala, aku br nak bg bb aku kurus cam ko..he3..aku nak bb bam3 lps lahir, xnak bam3 dlm perut aku, kang susah aku nak teran..hu3..
anyway, thn dpn kena standby ye duit raya utk baby ku..dia da tunggu2..kalo nak bg in advance pun ok gak..he3..
duit raya utk ko xde yeee...nie bukan raya cina, kalo raya cina mmg aku bg..ha3..

Iryani Noor said...

Eeza, kalu xlarat jgn paksa diri..
sian kt bb tu...
take care