Tuesday, August 10, 2010

Ramadhan datang lagi

Alhamdulillah, sekejap je masa berlalu...
Baby pun da 13 minggu lebih..
Syukur sgt ke hadrat Ilahi..
Moga2 ramadhan tahun depan bersama si kecik...

Da 2 tahun ramadhan, aku berdua ngan hubby..
Tahun ni, bertiga bersama baby..
Tak sabar2 nak tunggu kelahirannya...
InsyaAllah, dapatlah aku berpuasa penuh tahun nie..
Minggu lepas ganti puasa 3 hari, so far baby ok..
Tak rasa lapar melainkan bila da dekat kul 5.30 ptg tu, baru terasa lapar..
Tapi lepas cakap2 ngan baby, baby pulak terus aku tak rasa lapar...hehehe

Sejak da masuk trimester ke 2 nie, muntah2 dan loya da hilang..
Cuma migrain aku kerap lak attack...
Sekarang nie, aku da mampu utk masak..
Kalau dulu, setiap hari makan bungkus...
Bezanya sekarang ni, selera aku hanya nak makan lauk cincai2 jer..
Goreng ayam dan buat sayur campur je...
Nasib baik hubby mmg suka makan kering2..
Mmg baby nie ikut tekak hubby..

Tahun nie lak, berbeza ngan tahun lepas..
Patutnya raya tahun nie giliran hubby kat JB..
Tapi dier lak yg nak raya kat sini, coz tak nak aku travel...
Hakikatnya, kalo dier tukar giliran tu, tahun depan baby mmg da lahir dan besar, so boleh la dier nak bawa baby ke hulu hilir round JB...
Aku da fikir da semua tu dulu..bila ckp kt dier, dier sengeh2 jer..
Faham sgt2...
Kalo travel pun, tak pe..baby pun da 4 bulan lebih raya nanti..
InsyaAllah da kuat...
Sorry abang ye...

Okla...selamat menyambut ramadhan al-mubarak..
Semoga keberkatan ramadhan kali nie memakbulkan segala permintaan kita padaNya..amin...

7 comments:

Lin said...

eeza, samala pemikiran tu cm sya dulu.kekeke...tapi,ok jugak this year raya sini.sbb lagi 2thn raya kat sini kan, so time tu baby lagi cerdik. :D

Shifa said...

thn ni mmg giliran balik kampung shifa.. awal2 hubby dah excited utk raya thn depan sebab blh bawak baby blk kpg dia.. suami.. suami..

Mrs. Eeza Herman said...

lin : hm..tu la..tp xboleh..giliran da tetap dr awl kawin..mane buleh tukar2..hehehe..lgpun, kalo thn dpn raya sana, atok jb xheran sgt ngn baby kitaorg sbb atok jb da byk cucu..atok pj sorg je cucu dier..cian...hehehe..

shifa : ooo...bestla hubby shifa..1st raya ngn baby kt kampung dia.. =)

Iryani Noor said...

bile dh kawen nie kena la ikut sistem bergilir kn.. mcm thn lepas, time peknen kn sofia, yani pon raya kt KL je.. takut nk travel jauh2.. thn nie balik Bt Pahat dulu.. hehehe..

btw selamat berpuasa ye iza.. time bersahur, kalu boleh lebih kn kurma n minum air madu utk lebih bertenaga..
(*try minum madu khaula.. selawat 3kali, niat agar rahim dikuatkan, hembus dlm air n minum.. insya-Allah berkesan)

Mrs. Eeza Herman said...

iryani : keputusan blum diputuskan lg..tgk keadaan mcm mane..kalo keadaan menuntut utk iza raya kt sini, terpaksa la...hehehe...
thanx for the information...insyaAllah, iza try cari nanti.. =)

~Yun~ said...

eeza..salam perkenalan,thnx sbb sudi singgah kat blog yun..xtau plak eeza da byk kali gugur,tabahkan eeza ni..lepas bc entry eeza,yun jd kuat plak..betul la kan eeza,on the eraly stage of pregnancy xblh jalan2 sgt kan..yun jus realize,yg yun kerap sgt jalan2,balik KL plak every 2 weeks,dlm kerete pn gegar2..moga2 semua yg berlaku yun jdkan ikhtibar..take care eeza..kalau baby yun still ader lg,lebih kurng je usia die cm baby eeza..=)

eynda said...

salam ramadhan....jaga diri elok2...lain pengalaman berpuasa bila peknen kan...pengalaman indah tu :-)