Wednesday, February 2, 2011

Masih bekerja

Bila la agaknya aku nak amik cuti panjang nie..
Semalam before bos gi holiday, dia siap sound aku "iza, don't deliver before i come back.."
Suka2 je nak suruh baby H tunggu dia..hihi..yela, bos aku tu dah kira macam atok angkat baby H aku nie..

Semalam aku gi check up utk 38 weeks..dah 38 week da..ari nie je dah tinggal lagi 10 hari..
Tapi aku masih di sini..huhuhu..
Masih tetap drive kete manual ke ofis dan naik turun tangga 4 tingkat nie..haiyaaa..
Jumpa je ngan Dr Zarul, ayat biasa sejak dua menjak nie.."macam mane, sihat??"
Seperti biasa la, blood pressure, berat dan check baby...
Blood pressure ok, berat aku actually just 90kg je,...last week sebab error penimbang tu...
Sessi check baby...Doc just pegang dan rasa seperti biasa..
Tekan2, doc cakap baby masih lum engage lagi..
Adooiiii...bila la nak engage nie..
Aku pun mentioned la yg aku dah rasa berat je, doc cakap memang la berat sebab baby berat...
Then, doc check jantung baby...
Time doc check tu, aku rasa baby cam gerak2...
Sekejap je doc check tak seperti biasa...
Doc tanya aku "ada rasa tak macam nie.." dia buat la action utk apa yg dia nak tanyakan tu..
Aku cakap "ha'ah..selalu gak..rasa cam denyut2 jer..saya bukan baby gerak ke dia ketuk2 kat dinding rahim.."
Doc dengan sengehnya.. "tak la..dia tengah sedu.."
Aku............................"sedu???? yeker??? lorr..saya ingatkan dia tengah main2 kat dalam"
Patutla masa doc letak alat dia kat perut aku nak dgr jantung baby, aku dengar bunyi something yg kuat..
Kelakar lak bila dgr doc cakap baby H sedu..alahai..baby H nie...tak kan nak besar lagi....
Daddy dah tak sabar nak tunggu baby H kuar..

Lepas je Doc check baby H, aku kena buat CTG, kalo graf contraction ok, doc jumpa aku next week mcm biasa..
Tapi kalo tak ok, doc akan jumpa later means as soon as possible la..
Cuak hubby bila dengar macam tu..
CTG pasang kat perut aku utk check jantung baby, contraction dan pergerakan baby..
Lepas je buat dalam 15-20 minit, aku jumpa doc balik..doc cakap ok..so, jumpa next week jela..
Masa buat CTG tu, hubby cuak je bila dengar bunyi jantung baby kuat dan laju..
Baby H ok..sihat...

Actually, aku dah makin risau, bila la aku nak bersalin..
Tengok kawan2 blogger lain yg seangkatan ngan aku..especially yg sama je due date ngan aku dah pun bersalin..
Kelmarin lepas tengok Fb linda, baru tau yg dia da bersalin baby girl..
Then, ari ni baru tau fasha dah bersalin gak...
Baby H suka lak duk kat dalam perut nie..
Congratulation buat linda dan fasha...
Tak sabar lak nak ikut jejak langkah dorang nie..
Lama lak rasanya menghitung hari...

8 comments:

ederq said...

haha! la iza baru tau ke baby hiccup dalam perut? comel kan. tp bila dia hiccup, mesti my hubby cepat2 soh i minum air. amenda tah. haha

wooo takutnya iza! tak dapat nak imagine!

Deqna said...

tak sabar nak tgk baby ni tau.. baby suka duk dalam perut mummy yer..

bestnya tgh tunggu hari ni kan..

bestnya check up dgn doktor zarul..

hahaha nak beranak lagi...

u take care ye..

{ w33da } said...

hehe. teringat tawun lepas mase bestfren aku pregnant, dia suh aku rase perut dia. aku ingatkan heartbeat.. tp rerupanya baby dlm perut tgh tersedu. aku cam terkejut gila sbb tatau pun baby boleh tersedu dlm perut mummy. jakun gila tym tu. hahaha

~Yun~ said...

gud luck mommy..harap2 semuanya sihat k..baby suke duk dlm perut sbb mommy die bg makan sedap2 kot..hehe~

Mrs. Eeza Herman said...

ederq : baru tau...hihi...minum air, hahaha., mcm baby leh ok je lps mummy dia minum air..
takut kan...aduihhh.....semakin neves nie...

************************************************

deqna : tu la, baby lain da kuar pun..baby H nie lak suka je duk kat dlm siap main2 lagi tiap2 ari...
preggy lagi, mesti secomelllll marissa...

*************************************************

weeda : hahaha..jakun ko ek!! aku baru tau ni lagi jakun...macam kelakar pun ader, yela, aku ingatkan dia main2 kan aku, rupanya dia tersedu..betapa naifnya la mummynya nie..hehehe

.:Mrs. Engineer:. said...

gudluck dear...sy pn slalu rase baby sedu... :)

Mrs. Eeza Herman said...

yanie :tq...baby kita nak membesar dlm perut..... =)

Leenz Yusoff said...

tahniah eeza.. akhirnya ;)