Friday, April 2, 2010

Skema ker???

Terasa janggal lak bila aku taip ayat2 skema..hehehe..semuanya sebab aku terbaca blog skaf merah jambu yg diwar2kan di dlm Apa Kata Wanita RTM. Almaklumla, bila cuti, da xkeje apa nak buat sgt melainkan masak, kemas umah, aku tgk tv jela..
*bosan gak bila xkeje ni, nasib la bos bg cuti pjg..ikut sukati aku je nak masuk keje bila2..

Mmg ayat dier betul2 ayat BM okey..tp bukan jiwa aku la nak taip ayat2 yg fully BM...


This weekend, time utk kitaorg rest...yela, last weekend da g grik umah kakak ipar sebab nak berubat.

*Tp rest xrest la gak, sebab mlm kang nak ajak hubby g uptown danau kota...shopping la...sok kalo dapat pujuk hubby g nilai leh la shopping kain langsir...

Dah lama xbalik johor lps raya haji thn lps..cian hubby aku, asyik abah je dtg KL tgk menantu 'tersayang' dia ni...

*tu la menantu 'kesayangan' asyik keguguran je..bila ntah nak bg cucu kt dier..


Hal kwsp xsettle lg, asyik postponed je..nak kena topup balik dlm ASB aku ni...
Dahla ari ahad lps aku ngn hubby g stadium melawati tgk home decor fair..ingat nak survey2 je dulu kitchen cabinet, tp last2 terbooking KC dan terbeli lampu lak...sebab mmg berpatutan lagi harga yg dier offer kt aku..paling kelakar masa tu, cina tu promoted la kt aku wardrobe yg dorg buat, pastu siap ckp kantonis kt aku..aku bukannya phm pun..aku angguk jela..*konon2 paham...tp xpaham sepatah haram pun... Aku tetap gak berlagak paham..


tokey : this wardrobe have anti-jump system..bla..bla..bla..(terus cakap cina)
aku : okey..okey..ya..ya...(siap angguk2 paham lg..)

tokey : he undestand i speak chinese? (dia tanya aku samada hubby aku phm atau tak)

aku : he not understand what u said...

i also not understand chinese language la..(aku ckp perlahan, maybe dier xdgr)
tokey :
bla..bla..(ckp cina lg)

last2 aku g kt hubby aku sebab tak nak dier terus cakap cina kang aku terkantoi lak, aku pun g kt hubby aku then terus cakap melayu + org putih..konon2 dier akan tau la yg hubby aku xphm lak kalo kitaorg berdua dok ngomong2 bahasa cina lak..hehehe...
kenapa aku pkr dier anggap aku phm sebab ms aku g lagi sekali utk booking, dier ckp kt kwn cina dier suruh promote laminated floor kt kitaorg..kwn cina dier tu pun cakap cina ngn aku...
*kesian dorg, bukan salah aku la..hehehe...


ishk..tp pada aku, mane leh aku ngaku aku xpaham, da banyak kali yg aku try buat experiment...bila cina tanya aku, 'u phm bahasa cina?' aku angguk..tp tgk keadaan,...ader 1x tu aku ckp aku phm, cina tu terus xtipu..sebab takut bila dier ckp cina ngn staf dier, sedangkan aku phm, xboleh la nak tipu....lagi pulak masa tu mmg aku free hair, blum kawen lak..mmg nampak la aku ni amoi...
*nak kena blaja bahasa kantonis la..kalo x, sure senang kena tipu sbb byk org cina memonopoli bisnes..sapa2 yg tau kt mane leh blaja bahasa kantonis please bagitau aku..hehehe

1 comment:

lin muhamad said...

diorg tenguk rupa eeza la tu..mmg saling tak tumpah cam cino.hehe