Thursday, April 29, 2010

Kenapa ngn aku nie...

Aduuihh....sakit kepala sangat2...duk umah pun boleh kena migrain gak..
Da lama aku tak kena serangan migrain nie..
Malam tadi lak kena, dah la tak boleh tido sampai pagi...Telan panadol pun xjalan gak..aku kalo boleh tak nak makan lagi ubat migrain aku..
Yela, ubat migrain ni banyak sgt kandungan dadah pastu aku lak sekarang nie nak try pregnant balik so, ubat migrain aku terpaksa stop dari makan..
Kena tahan jela sampai sekarang...
Migrain aku ni kalo attack memang lama..mau 2 hari masih sakit lagi..


Dahla migrain, otak ni lak asyik berfikir je..mcm perkara timbul..
Nak tido, pusing kiri tak best, pusing kanan salah...tak tau naper..
Panas sgt ke malam tadi...
Dengan tak selesa nak baring, aku rasa macam nak tido bersandar je..
Tiba2 lak malam tadi rasa sakit dada..
Macam berat je dada aku...nak bernafas pun rasa susah...
Kenapa la ngan aku nie...


5 comments:

(aku_yg_sentiasa_comel) said...

makcik..ko kenapa nih..?
aku pun x stuju ko mkn ubat migrain. ekceli, aku sndri x mkn ubat klu saket sbb bahan chemical x elok..aku rela tahan sakit UNLESS kalo teruk sampai berhari2, sila la mkn ubat.takut nanti sakit tu melarat pulak..

ko tu dah sampai sakit dada pulak tu. iskh.risau pulak aku. side effect sbb makan ubat ke..?pekata wat check up kat hospital.. better be safe than sorry dear..

lin said...

jgn amalkan makan panadol..nanti lama2 tak bekesan dh pd awak..baik gi cek doc ok...hopefully awak ok la eh

Mrs. Eeza Herman said...

thanx la weeda and lin..
so far migrain da ok da..
mmg xnak makan ubat migrain da pun..
tu y terpaksa la tahan sakit..
panadol pun makan bila terlalu sakit jer...
kalo blh xnak bergantung ngn ubat lagi da..
cuma sampai ari ni, aku masih xblh tido mlm..
sampaikan mlm tadi terpaksa tido bersandar sbb sakit dada lak..
xtau la pasal apa..malas nak g klinik sbb sure doc ckp awk xapa2..
aku tunggu jela sampai beberapa ari ni..
insyaAllah baik kot..

Iryani Noor said...

Eeza,

better p check kt klinik...
take xtra care of urself tau..

Anonymous said...

hi kak...bru dpt bace blog akak.nway,be strong with everything happen in ur life...life is not easy especially pas kawen...better find specialist for pregnancy...I.Allah...berhasil.Actually xde byk mslh tuh...juz rahim x kuat...kl mkn ubt pun byk side effect kl mmg nk pregnant ni...org pun x experience sgt..tpi tau x sket2....-zai-