Thursday, December 9, 2010

Cuti 90 hari

Alangkah syoknya kalo betul2 la dorang luluskan..
Tapi, kalo tak luluskan pun, confirm aku akan minta kat bos..
Kena kecek2 kat bos nie...
Leh la gak rest lama sket kt umah ngan baby..
Almaklumla, lama giler kitaorang tunggu nak dapatkan sorang buah ati pengarang jantung nie..
Nak kena puas2 tengok muka dia, baru aku start keje..
Yela, kebarangkalian utk aku jadi busy lepas deliver nie amatla tinggi..
Dah la kena balik kul 6 pm...
Tu pun belum tentu dapat balik kul 6pm kalo dah load keje byk gile...
Nasib baik la, bila aku masuk keje nie, tak la banyak nak kena buat..
Just kadang2 terpaksa la tolong sapa2 buatkan keje...
Kira makan gaji buta gak la..
Ujung bulan buat claim medical semua, amik gaji..wah, mcm company aku je..
Pasal projek tak banyak..banyak yg still in progress...tinggal lagi 2-3 bulan nak completion..
Kalo la dah bertimbun keje nanti, mesti aku terpaksa amik baby lambat..
Ntah2, sampai rumah terus tido...

Tolongla luluskan cuti bersalin 90 hari tu...
Aku memerlukan rehat yg secukupnya utk kuruskan dan buang semua lemak2 tepu nie..


3 comments:

Shifa said...

nk cuti 90 hari gak! harap2 lulus..

{ w33da } said...

ahahhaha.. kalau la jd cuti 90 hari.. abeslah ko.. bukan makin slim......... makin..... toott.. sebab sedap sgt dok bermalas2an kat rumah.heheeeeee~ ;)

Mrs. Eeza Herman said...

Shifa : best kan kalo lulus....syok!!!

************************************************

weeda : argghhh dengki tul..jeles la tu aku dpt cuti pjg..hahaha...kalo ko nak cuti pjg, amik je UL..leh tlg aku jaga baby..jd babysitter jap..