Friday, October 29, 2010

Check up 24 weeks

Kisah nie bersangkutan dgn entry Happy Besday to meee semalam..

Secara kebetulan masa check up 5 bulan, doc terus bagi appoinment yg sama date dgn besday aku..

Ok, present yg baby bagi semalam adalah baby bagi tunjuk gender dia...

Bila hubby tanya kat doc, boy ke girl...

Doc terus tanya balik, "ooo...tak tau lagi ker..??"

Aku pun cakaplah, "setiap kali check up, baby mesti kepit kaki..."

Bila doc scan2, terus tunjuk part bon*** dia...hehehe..

Terserlah bon*** then, doc tunjukkan baby punyer tel**....hehehe...

Nampak jelas betul...hubby pun sengih2 laaa..pasal selama nie dia sentiasa teka girl....

Aku lak, tak pernah bayangkan dapat tgk keadaan mcm tu..

Kali nie, kaki baby memang takde kepit2 lagi dah...

Then, baby lak baik jer, duk diam2....

Alhamdulillah, baby sihat je..

Berat baby = 702 gram...

Aku lak kena inject untuk amik 2 botol (5ml) darah...

Sampai nurse cucuk 2 kali baru dapat amik darah aku..sebab saluran darah aku kecik...

Puas nurse pukul2 tangan aku bg urat timbul..last2 terpaksala inject kat atas tapak tangan..

Pastu lak botol pertama cuma dapat 4ml je..botol ke2 lak dapat gak la 5ml tu pun atas tapak tangan sebelah kiri lak..

Nurse siap advise suruh makan kerang dan hati untuk tambah darah...

Tapi masalahnya bukan pasal aku tak cukup darah, tapi pasal urat aku yg kecik...

Lagi 2 minggu, aku kena buat MGTT (minum air gula yg sgt "sedap")

Walaupun aku tak pernah minum, tapi dengar je pun, dah leh bayangkan ke"sedap"an nya...hehehe...

Banyak kali asyik elak2 jer, last2 kena gak....huhuhu...


Smile...kiss...love from -->

4 comments:

~Yun~ said...

eeza..happy burfday dear!yun doakan eeza n baby sihat2 selalu..moga dipermudahkan semua mase bersalin nti k..hope mommy n baby in a good health! =)

♥ sha ♥ said...

haa gender baby kite pun sama! dulu my hubby pun asik teka baby girl tapi sy mati2 ckp boy. haha

♥ sha ♥ said...

eh anyway awk beli romper baby yg bes2 kat mana eh? sy nak carik yg belang2 ngan yg kaler striking2 tu susah btul nak jumpa

Mrs. Eeza Herman said...

yun : tq ye yun....insyaAllah..semoga doa yun tu termakbul....aminnn... =)

******************************************************

sha : hehehe...last2 dorg yg kalah kan...hehehe..kalo ikut chinese prediction tu betul la baby boy.. =)
alamak, psl rompers tu, aritu kt carpark subang airport ader buat warehouse..jalan2 kat sana, terjumpa rompers cute..tu y dpt belang2 & striking2 tu..byk gk borong psl murah giler..beli 6 helai = rm50 je..last pilih2 sampai 15helai..amik je terus..saiz pun besar dr 4-12bulan....awk lak kt jhr....selain kt situ, sy selalu gk cari kt jusco...byk gk cuma mahal sket la..